Spreekbeurten

Bijna elk weekend spreek ik wel ergens in het land! Ik doe dat heel graag en eigenlijk beschouw ik mijn werk bij de EO en de spreekbeurten als mijn “ bediening “
Ik bedoel dit niet aanmatigend of eigenwijs, maar diep in mij leeft de overtuiging dat het goed is dat ik deze dingen doe!

Wel beschouw ik mezelf niet als “ huis, tuin en keuken “ spreker. Ik vertel meer een verhaal over het leven met God en de dingen van alledag dan dat ik een doorgewinterde preek geef. Ik vind het fijn om bij wijze van spreken gewoon met mensen te praten als ik spreek. Niet tot het hoofd, maar tot het hart!

Ik krijg wel eens het commentaar dat ik meer aan cabaret doe dan aan spreken, maar stiekum vind ik dat eerder een compliment dan een ( goed bedoelde ) terechtwijzing.

Mijn motto, ook tijdens het spreken is deze: “ Het leven is ernstig, maar dan wel met een grote glimlach “ alhoewel devolgende spreuk ook erg leuk en bemoedigend is: “ De ware kunst kenmerkt zich door een tikkeltje slordigheid “ Deze zin is in ieder geval uitstekend op mij van toepassing.

 

 

Mocht je het nog steeds leuk vinden me uit te nodigen stuur me dan een mail! 
Kinderen deden bij Herman Haan in ‘Kerstpraatjesmakers’ interessante uitspraken over het kerstfeest.