Biografie

Na een niet al te gelukkige jeugd kwam ik op vrij jonge leeftijd al in aanraking met
Soft en Harddrugs. Mijn eerste joint rookte ik op mijn veertiende! Uiteindelijk resulteerde dit in een levenstijl waar ik, als ik soms nog eens terug kijkt, absoluut niet trots op ben. Kleine vormen van criminaliteit en op jonge leeftijd al door de straten van Groningen zwerven waren enkele van de gevolgen. Vlak voordat ik samen met een vriend een overdosis heroïne wilde nemen ontmoette ik op straat een groepje jonge mensen die mij over God vertelden. Die ontmoeting veranderde mijn leven drastisch! Ik gooide op een gegeven moment mijn pas gekochte voorraad drugs in een kanaal en begon “ clean “ aan een nieuw leven. Drie keer eerder had ik geprobeerd af te kicken, maar dat mislukte steeds. Deze keer, met nieuwe kracht, ging alles goed.

 

Ik pakte na een jaar mijn studie weer op en kwam terecht op wat nu de Azusa Theologische Hogeschool is. Dat was wel even wennen voor mij als jongen van de straat! Daarna werd ik achtereenvolgens voorganger van een Pinkstergemeente in de stad Groningen, leider van Bijbelschool Vorming en Aktie in Ede en ik nu ben ik al weer jaren programmamaker bij de Evangelische Omroep.


Mijn oprechte levensmotto is dat “ Het leven gevierd moet worden “

In mijn baan kom ik naast vele prachtige verhalen ook allerlei diepe ellende tegen, maar juist
dan valt het mij op dat de mensen die zich er door heen weten te slaan, dat vaak doen met een traan maar ook heel vaak met een lach!

Naast mijn prachtige baan bij de EO heb ik met mijn  rockband “ The B Band “ in de jaren 90’ door heel Europa getourd, drie CD’s gemaakt en ook heb ik de afgelopen jaren 5 boeken geschreven die bij uitgeverij Vision zijn uitgekomen. Nog steeds wordt ik vaak uitgenodigd om spreekbeurten te houden, van PKN tot Evangelisch. Naast schrijven, musiceren, koken en wijn maken doe ik dat heel graag!

Maar uiteindelijk is mijn diepste verlangen om op die plekken te komen waar mensen niks weten van het geloof en daar datgene “ kwijt “ te kunnen van wat mij zo diep bezig houd en wat mijn leven zo enorm heeft verandert!

 
 
 
 

Biografie

Na een niet al te gelukkige jeugd kwam Herman op vrij jonge leeftijd al in aanraking met
Soft en Harddrugs. Dit resulteerde in een levenstijl waar Herman, als hij soms nog eens terug kijkt, absoluut niet trots op is. Kleine vormen van criminaliteit en op jonge leeftijd al door de straten van Groningen zwerven waren enkele van de gevolgen. Vlak voordat Herman een overdosis heroïne wilde nemen ontmoette hij op straat een groepje jonge mensen die hem over God vertelden. Die ontmoeting veranderde zijn leven drastisch! Hij gooide zijn voorraad heroïne en lsd in een kanaal en begon “ clean “ aan een nieuw leven. Drie keer eerder had Herman geprobeerd af te kicken, maar dat mislukte steeds. Deze keer, met nieuwe kracht, ging alles goed.

Hij pakte na een jaar zijn studie weer op en werd achtereenvolgens Voorganger van een Pinkstergemeente in de stad Groningen, leider van Bijbelschool Vorming en Aktie in Ede en werkt nu al weer jaren als programmamaker bij de Evangelische Omroep.

Herman zijn levensmotto is dat “ Het leven gevierd moet worden “

Naast zijn baan bij de EO heeft Herman met zijn rockband “ The B Band “ in de jaren 90’ door heel Europa getourd, drie CD’s gemaakt en ook heeft hij de afgelopen jaren 5 boeken geschreven die bij uitgeverij Vision zijn uitgekomen. Nog steeds is Herman een veel gevraagd spreker in allerlei kerken, van PKN tot Evangelisch.

 


“ Op plaatsen komen waar andere Christenen meestal niet komen “
Dat is mijn verlangen zegt Herman. In die zin probeer ik echt op de Here Jezus te lijken.